top of page
Search
  • George Stan

Top 5 modele de whisky raport calitate/pret in 2020!


Cea mai complexa bautura din lume are cu siguranta cei mai multi fani. Doresti aroma de vin, o gasesti in whisky, doresti aroma de miere, o gasesti in whisky, doresti aroma de cafea, carne sau chiar smoala, le poti gasi deasemenea in whisky.

Din cateva sute de whisky-uri incercate, am decis sa alegem un top 5 in care sa introducem whisky uri aflate la nivelul de jos al pretului (pana in 150lei) dar la un nivel al calitatii foarte ridicat. Esti amator si doresti ceva extraordinar dar la un pret redus? Acest Top de va ajuta!

Doresc sa mentionez ca acest top nu scoate in evidenta cele mai bune whisky-uri din lume. E dificil sa realizam un top 5 pentru ca sunt foarte multe modele exceptionale si multe la preturi accesibile dar ca un prim sfat, cu aceste modele de whisky nu vei avea cum sa dai gres. Topul nu este realizat in ordinea calitatii ci reprezinta o selectie.



  • 1. Old Pulteney 12 ani - pret de referinta 137 lei ->www.finestore.ro


In anul 2018, noi l-am recomandat ca fiind cel mai bun whisky la categoria #bestvalue!

Este un single malt scotian maturat în butoaie de bourbon cu accente marine. Are o complexitate aparte si un amestec arome spectaculoase de vanilie, citrice, flori de vara, fructe coapte din livada si un nou element, sarea! Finalul e lung si placut.


Puctajul Gentlemen's Whisky Vault 9/10 sau 94/100pct. (Foarte bun)








La randul lui, in 2019 a fost promovat de clubul nostru ca fiind castigator la categoria cel mai bun whisky #bestvalue.

Acest single malt de origine irlandeza este triplu distilat si invechit in butoaie de bourbon si în butoaie de vin spaniol sherry oloroso timp de minim 10 ani. Bushmills reprezinta un reper in industria whisky-ului, aceasta distilerie fiind cea mai veche, avand licenta din anul 1608.

Regasesti arome ca: vanilie, ciocolata cu lapte, gem de pere, migdale, caise. Este surprinzatoarea calitatea acesti bushmills.

Puctajul Gentlemen's Whisky Vault 9/10 sau 94/100pct. (Foarte bun).





Inca un whiksy irlandez in acet top. Jameson Black Barrel este maturat in butoaie proaspete de bourbon si ulterior in butoi de vin sherry. Este triplu distilat si aroma creata de butoiul ars de bourbon ofera profunzime.

Regasesti arome ca : cereale, zahar brun, piersica, unt, vanilie cu un final putin picant.



Puctajul Gentlemen's Whisky Vault 9/10 sau 92/100pct. (Foarte bun).









Four Roses are 10 retete de bourbon si folosesc in small batch 4 dintre ele. Four Roses este o distilerie din Kentucky, SUA si a fost lansata in 1910. Temperatura de 45 de grade ii accentueaza aromele de caramel si notele de porumb se simt spre final.

Regasesti arome de cereale, cirese, parfum floral,vanilie, stejar si prune coapte.


Puctajul Gentlemen's Whisky Vault 8/10 sau 84/100pct. (Bun).








  • 5. Laphroaig 10ani - pret de referinta 148 lei -> www.mybar.ro


Esti pasionat de senzatii extreme? Vrei sa afli ce inseamna un scotch autentic. Recomandarea noastra este islay, recomandarea noastra este turba si fumul maritim intens pe care le regasesti in Laphroaig 10 ani, creat in urma cu mai bine de 75 de ani.

Fumul eliberat de turba arsa confera complexitate si intensitate.

Regasesti arome ca : lemn ars, crema de vanilie, fum, note medicinale, fructe uscate si mult fum.


Puctajul Gentlemen's Whisky Vault 9/10 sau 93/100pct. (Foarte bun)



Daca whisky-ul vostru preferat nu se afla in top, asta nu inseamna ca nu este bun. Regula principala este sa consumati ce va place si cum va place!

1,343 views0 comments

Comentários


bottom of page