top of page
Search
  • George Stan

The best of the best? 10 trabucuri spectaculoase pentru pasionati!



Un trabuc este un pachet rulat de frunze de tutun uscate si fermentate facute pentru a fi fumate. Sunt produse într-o mare varietate de dimensiuni si forme si este aproape imposibil sa alegi cel mai bun trabuc. Începând cu secolul XX, aproape toate trabucurile sunt formate din trei componente distincte: umplutura, frunza de liant care tine umplutura si o frunza de învelis, care este adesea cea mai buna frunza folosita.

Este esential cand incepi sa dezvolti aceasta pasiune, sa iti fie recomandat ceva pentru gustul tau si orice greseala, te poate face sa renunti rapid.

Trabucul este realizat pentru a fi o experienta, din acest motiv, daca acesta este fumat prea rapid, poate produce o stare de rau fumatorului. Trabucul este realizat pentru a fi savurat si trebuie sa ii oferim timpul necesar pentru a arde. Putem alege si o companie culinara, pentru a dezvolta si amplifica experienta creata de aromele trabucului.

Mai jos, in urma a cateva sute de trabucuri incercate, de toate bugetele, marimile si formele, am creat o lista cu trabucuri care reprezinta cel mai bun exemplu de trabuc premium. Acesta nu este un top ci doar o lista cu sugestii. Recomandam ca fumatorul care le va alege sa fie experimentat, sa le si aprecieze. Multe sunt complexe si e de preferat ca fumatorul sa aibe o cultura in domeniu sa le poata savura la maxim.


1.Montecristo Linea 1935 Maltes -

Origine Cuba,

pret de referinta 130 lei - el unico


Probabil unul dintre cele mai reusite trabucuri realizate vreodata. Numele marca Montecristo a fost preluat din celebrul roman The Count of Monte Cristo din 1844, Maltés se refera la porecla personajului principal din carte. În ceea ce priveste 1935, numele se refera la primul an în care au fost eliberate trabucuri Montecristo. Considerat unul dintre cele mai bune trabucuri Montecristo, aceasta serie este si una dintre cele mai complexe.


Ring Gauge: 55

Vitola: Double Robusto

Arome- stejar, citric, caramel, piele



2. A,J Fernandez Bellas Artes Maduro Toro

Origine Nicaragua

pret de referinta 51 lei - the corner shop


AJ Fernandez creeaza o reteta magistrala cu intensitate medie spre intensa cu Bellas Artes Maduro. Artizanat în Estelí, Nicaragua, Bellas Artes Maduro castiga in 2019 premiul de cel mai bun trabuc din lume, varianta robusto in cigarjournal . Combinația dintre un wrapper brazilian Mata Fina si un liant mexican San Andrés este destul de neobisnuits, dar este în mod clar foarte apreciat si ofera trabucului un punct de originalitate unic. Se spune ca inspirația lui Abdel Fernandez pentru aceasta serie a venit din vizitele la Museo Nacional de Bellas Artes din Havana. Ring Gauge: 54

Vitola: Toro

Arome - turta dulce, lemn ars, espresso, nuci 3.Gurkha Cellar Reserve Limitada 15 Year Hedonism

Origine - Republica Dominicana

pret de referinta - 70 lei magazintrabucuri.ro


Amestecul de la seria "Reserve Limitada" este identic cu Cellar Reserve clasic, cu excepția înlocuirii unui învelis maduro-brazilian întunecat de Arapiraca maduro în locul Criollo '98. Restul trabucului contine acelasi tutun cu umplutura lunga dominicana de 15 ani, de înalta calitate, cu un liant dominican.


Ring Gauge: 58

Vitola: Perfecto

Arome- lemn, ciocolata, piele, stafide




4. Davidoff of Geneva - Aniversario No.3

Origine - Republica Dominicana

pret de referinta - 120 lei Davidoff of Geneva Baneasa Shopping City Bucuresti



Trabucurile Davidoff au ramas simbolul stilului de viata, al fumuatului de lux de cand au fost introduse pe piata de producatorul din Elvetia Zino Davidoff in urma cu 90 de ani.Trabucurile Davidoff din seria Aniversario No.3 de dimensiuni Toro, rulate manual la standardele exigente ale lui Davidoff, cu cele mai bune tabacuri dominicane si wrapper Connecticut. Fum cremos Ring Gauge: 50

Vitola: Toro

Arome- frisca, biscuiti, lemn cedar


5. HOYO DE MONTERREY EPICURE NO. 2 Origine Cuba

pret de referinta 83 lei - the corner shop


Hoyo de Monterrey isi datoreaza originea orasului San Juan y Martinez, aflat chiar in inima zonei Vuleta Abajo. Aici se afla plantatia Hoyo de Monterrey, una dintre faimoasele Vegas de Primera. "Hoyo" inseamna chiar "gaura", iar in acest caz cuvantul descrie pozitia plantatiei de tutun pe malurile fertile ale raului San Juan y Martinez. Jose Gener, un spaniol din Tarragona, a folosit numele pentru prima data in 1865, creand brandul care dainuieste si astazi. Savoarea unui Hoyo de Monterrey il face atractiv pentru cei care cauta sa guste un Habanos delicat, dar aromat in acelasi timp. Daca exista titlul de cel mai celebru trabuc cubanez , Epicure nr. 2 al Hoyo de Monterrey detine probabil acest titlu. Ring Gauge: 50

Vitola: Robusto

Arome- pamant, piele,cacao

6. Davidoff Nicaragua

Origine- Nicaragua

pret de referinta - 95 lei - Davidoff of Geneva Baneasa Shopping City Bucuresti


Inspirat de spiritul de pionierat al lui Zino Davidoff, maestrii amestecurilor au continuat explorarea in cautarea unui nou tip de amestec care ar stimula atat papilele gustative ale amarului cat si ale dulcelui. In cele din urma l-au gasit in Nicaragua, unde pamantul este infuzat de activitatea de foc a unora din cei 40 de vulcani ai acestei tari.

Traditionalul Nicaragua Robusto te incanta cu invelisul exterior Habana Seed Nicaragua Rosada.


Ring Gauge: 50

Vitola: Robusto

Arome- lemn nou, prune coapte, frisca 7. H. Upmann Magnum 54 Origine - Cuba

pret de referinta - 75 lei - el unico

H. Upmann era numele unui bancher german, care in 1844, din dragoste pentru trabucuri, s-a mutat definitiv in Cuba. Secole mai tarziu, brandul pe care l-a creat dainuieste cu succes si astazi, dovada stand inclusiv cele 19 medalii de aur obtinute la expozitii internationale pe parcursul secolului 19 si care astazi se regasesc pe logo-ul aplicat pe toate cutiile. H. Upmann este, de asemenea, creditat cu inventarea impachetarii trabucurilor in cutii de lemn cedru, lucru care astazi este facut de toti producatorii din toata lumea.

Ring Gauge: 54

Vitola: Robusto

Arome- lemn cedar, piele, boabe de cafea


8. Partagas Serie E No.2

Origine - Cuba

pret de referinta - 85 lei - el unico

Cel mai gras Partagás din portofoliul cubanez este, de asemenea, cel mai bun trabuc cubanez pe care l-a fumat Cigar Aficionado. La calibrul 54 de inele, este clar o parte din initiativa recenta a Cubei de a face trabucurile mai mari si în general mai grase. Fara echivoc, cea mai veche fabrica de trabucuri din Havana, aflata chiar in inima capitalei cubaneze. Fabrica a fost deschisa in 1845 de cattre Don Jaime Partagas si creeaza trabucurile ce ii poarta numele inclusiv pana in ziua de astazi. Un Partagas este recunoscut imediat datorita savorii intense si pamantii. Aceste atribute ale blendului provin din selectia atenta de frunze ce intra in compozitia trabucurilor, toate din zona Vuelta Abajo. O gama extrem de larga, cu vitole extrem de vechi, dar si cu noi aditii, precum linia Serie.



Ring Gauge: 54

Vitola: duke

Arome- lemn de stejar, boabe de cafea, lemn ars




9. My Father La Opulencia

Origine - Nicaragua

pret de referinta - 68 lei - the corner shop


Amestecul My Father La Opulencia este o casatorie a doua tabacuri opulente cu o provenienta splendida - mexicul si nicaragua. Învelisul este un San Andrés mexican întunecat pe care compania îl numeste Rosado Oscuro. Exista doua liante nicaraguane dedesubt, unul Corojo si un Criollo, ambele sprijinind corpul trabucului. Si apoi exista umplutura, o combinatie de tutunuri de seminte cubaneze cultivate de familia Garcia, proprietarii si producatorii brandului My Father.

Ring Gauge: 54

Vitola: toro

Arome- florale, lemn nou, piele



10.Padrón Serie 1926 No. 90 Origine - Nicaragua

pret de referinta - 140 lei - the corner shop


Trabucul este Padrón aproape în toate felurile - este întunecat (chiar si aceasta versiune naturala), este bogat si lasa impresiile îndraznețe familiare de cacao, pamânt si cafea pe palat, în modul în care doar un trabuc Padrón poate. Fie ca este vorba despre o aniversare sau un reper important, se pare ca familia Padrón sarbatoreste mereu ceva. Si când o fac, fumatorii se termina cu un trabuc nou. Seria Padrón 1926 No. 90 este un exemplu perfect. Celebreaza viata patriarhului companiei José Orlando Padrón, care a împlinit 90. Ring Gauge: 52

Vitola: robusto extra

Arome- florale, lemn nou, piele




6,320 views0 comments

Comments


bottom of page